dinsdag 31 juli 2007

Ach, die Ogen...

Morgen, woensdag, smaak ik het genoegen om voor mijn ogen onder het mes te moeten. Dit is eigenlijk een (hopelijk) laatste aflevering van de grote slagen van vorig jaar (1). Het moet een bagatel worden: ik heb geen pijn, ik verwacht ook geen pijn, het oog heeft zich een dik jaar kunnen "zetten", en door er nu de draden op de juiste manier uit te halen hoopt de arts dat het zicht nog van twee naar tegen de drie op tien kan verbeteren.

En ikzelf, die pakweg tien jaar geleden vier op tien had, en die ruim een jaar geleden naar minder (!) dan één (!) op tien was teruggezakt - ik wéét hoeveel verschil er is tussen dergelijke getallen waarvan de normale gelukkige lezer (die als het tegen zit met acht op tien kampt, of misschien nen gezonden brok met tien op tien is,) zich wellicht afvraagt of dat wel de moeite waard is.

Het verschil tussen een half op tien en twee op tien, bijvoorbeeld, is het verschil tussen licht van donker kunnen onderscheiden, en als chauffeur met je slecht (linker) oog in je dode hoek kunnen zien of er iemand in zit.

Zie je al de draaicirkels die je nodig hebt als je dat soort dingen met je rechter oog moet controleren?

Wees er maar heel zeker van dat het de moeite waard is. Elk punt.

--------------------------------------
(1) http://speelsmaarserieus.blogspot.com/2006/04/huishoudelijk-even-buiten-strijd.html
EN http://speelsmaarserieus.blogspot.com/2006/04/ogen.html
EN http://speelsmaarserieus.blogspot.com/2006/05/een-pijnlijke-zucht.html
EN http://speelsmaarserieus.blogspot.com/2006/05/er-was-een-complicatie.html

Geen opmerkingen: