dinsdag 15 januari 2008

Kinderziektes...

Baby Thomas heeft het alweer te pakken. Dat is nu drie keer op drie maanden. De symptomen zijn alweer dezelfde: hij geeft zijn melk over, soms in grote hoeveelheden. En zo zijn we sinds een weekje weer overgeschakeld op het geregeld toedienen van water met mineralen, om uitdroging te vermijden, en geven we vaak alleen verdunde melk, en in ieder geval in veel kleinere porties.

Baby Thomas laat het allemaal niet aan zijn hart komen. Even goed gehumeurd als altijd zit hij in zijn stoeltje rond te kijken en het volstaat naar hem te kijken en er verschijnt een brede lach op zijn gezicht. Hij is nu meer dan zes maand en steekt zijn handjes uit naar alles dat hem voor de ogen komt, en als hij papa's neus of haren te pakken krijgt blijkt dat hij ook al flink kan knijpen.

Maar 's nachts wordt hij wakker, van de honger, en dan moet je er uit om een flesje te maken en het is allemaal niet bevorderlijk voor de nachtrust en dus de energie waarmee je de files trotseert en naar het werk gaat. Vandaag en morgen houden we hem een dagje thuis - dat is meteen een dag verlof, want grootouders wonen nogal ver weg. En ja, ik ben al zo ver dat ik dat extra dagje relatieve rust heel goed kan verdragen...

Geen opmerkingen: