dinsdag 8 januari 2008

Die Clinton SMELT gewoon!

Kijk, dat had ik nu echt niet verwacht. Nu horen we zelfs al over de nieuwe nederlaag (nog voor het zover is) en over hoe het er financiëel al slecht begint uit te zien, en of ze er niet mee moet stoppen, enzovoort.

Niet alleen had ik het niet verwacht, eigenlijk geloof ik het zelfs niet nu het voor mijn ogen gebeurt. Ik geloof wel dat we vannacht bij de tweede voorverkiezing opnieuw een Clinton op ettelijke percenten achterstand zullen zien, en het zal veel meer spektakel zijn dan ik dacht, maar ik kan nog altijd niet geloven dat Clinton er voor "super tuesday" (5 februari, als ik dat goed heb) zal uitliggen. Integendeel, volgens mij zal ze zich stilaan concentreren op die echt grote staten waar veel kiesmannen te rapen zijn, en dan zal de machine er nog altijd een formidabele kandidaat van maken.

Maar dat ze vandaag zo aan het smelten zou zijn, dat had ik nooit vertwacht.

De nationale voorsprong is weggesmolten, in verschillende staten ligt ze nu mijlen achterop en de hele wereld praat over Obama alsof die al president was. Het kleine detail dat we over het hoofd zien is dat er nog altijd veel kans is dat er een fatsoenlijke Republiekeinse kandidaat verschijnt, en dan is zeer de vraag of Obama daar wel kan tegenop boksen.

Nu ja, dat dachten we pas ook over Obama versus Clinton...

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Uwe kristallen bol begint toch serieus wat barstjes te vertonen !!!

Koen Robeys zei

GVD! En ik al die tijd maar denken dat ik er zo goed in was!!!

Maar wacht, als het zo doorgaat kan ik zeggen dat ik "de lange termijn" dan toch goed had: Clinton haalt het dus toch nog.

Ik zei het al, het voordeel van alle scenario's te behandelen is dat je "het" altijd voorspeld hebt.

Kom, de waarheid is, en dat heb ik ook van bij het begin gezegd, dit is voor mij een groot spektakel, en ik kijk er geamuseerd naar, maar zonder enige pretentie er iets van te weten, laat staan te kunnen voorspellen.