vrijdag 25 augustus 2006

Vliegtuig

Het vliegtuig is geland, het taxiën is voorbij, maar de motoren staan nog niet af...

En als praktisch één man staan de passagiers recht, beginnen hun baggage bij elkaar te rapen, en staan vervolgens nog ettelijke minuten, opeengepakt, verkrampt en op elkaars tenen, te wachten tot de deuren opengaan. Ja, zelfs de motoren moeten eerst nog stilvallen.

En ik vraag me af: wat bezielt ze? En het is niet dat ik dat allemaal beter weet. Voor mij was het evengoed als voor iedereen een leerproces. Dus die eerste keer stond ik ook recht, ook verkrampt, en ook te wachten, en ik durf wedden de tweede keer ook, en zelfs de derde, en sindsdien was het schlusz. Uw favoriete blogger is nu één van die drie of vier etters die rustig blijven zitten.

Maar laat me duidelijk zijn, ik denk niet dat je dat moet doen om je een air van ervaren vliegtuigreiziger mee te geven. Het aantal passagiers dat rechtstaat is veel te groot om allemaal beginners te kunnen zijn. Nee, er moet één of ander quasi-masochistisch principe aan het werk zijn; iets van "ik heb nu al uren doorgebracht, wachtend in luchthavens, de ongemakken van de check-in en de douane doorstaand, en de veiligheidscontrole, en tenslotte het vliegtuig zelf, en nu het bijna voorbij is wil ik nog eens extra afzien, om het zeker niet te vergeten".

Iets dergelijks? In ieder geval: beats me.

Geen opmerkingen: