maandag 23 oktober 2006

Cordon Sanitaire, NU! (nog steeds rond de PS, natuurlijk)

Vandaag staat in de krant dat de Parti Socialiste in Charleroi na het jongste schandaal – de burgemeester zit nu ook in de bak – zo in wanorde is geraakt, dat een bestuur vormen bijzonder moeilijk lijkt te worden. En dat is erg, want het enige alternatief is een coalitie met het Front National, en dat wil niemand.

Drommels! Daar gaan mijn plannen om een cordon sanitaire rond de PS op te richten (1)! Nu wil ik aannemen – in werkelijkheid ken ik zo goed als niets van dit onderwerp, hé – dat er goede redenen zijn om niet met het FN in zee te willen. Misschien zijn het een stel kwispels van kan niet meer. Misschien pleiten ze voor het oprichten van concentratiekampen om er Vlamingen – je moet er geen moment aan twijfelen dat de Vlamingen de schuld zijn van de neergang van Wallonië, of vergis ik me? – in af te slachten. Misschien aanbidden ze Hitler, vermoorden ze baby’s, en willen ze de krant De Standaard overnemen.

Terwijl de PS alleen maar zo corrupt en onbekwaam is dat de andere politieke partijen het merken. Ze zijn de levende illustratie van de boutade dat regeringen net zoals luiers vaak moeten ververst worden, en om dezelfde reden. Alleen, in geval van de PS gebeurt dat niet, want ze zitten aan de bron van een geldstroom die vloeit van, uimm, wel, dat weten we niet precies, dus het zal wel de blauwe hemel zijn, naar de werklozen in, jawel, Charleroi.

Hé, dat doet me er aan denken: die bordjes met “gezocht, werkvolk” hangen hier nog steeds bij de steenweg in Mechelen. Hoever was het ook weer van Charleroi naar Mechelen met de trein? Was dat nu veel verder dan van de kust naar Brussel, wat ik vele van mijn collega’s elke dag zie doen?

Maar zolang met het belastinggeld van mijn collega’s (die elke dag pendelen van de kust naar Brussel en terug) mensen in Charleroi uitkeringen trekken omdat zij op de PS stemmen, zodat die op hun beurt corrupt en onbekwaam mogen blijven, zolang ze dat belastinggeld maar verdelen, blijft de PS aan de macht. En weet je wat ik denk? Ik denk dat die toestand een veel grotere bedreiging is voor het voortbestaan van de staat België dan alle flaminganten bij elkaar, zelfs in het kwadraat.

Ikzelf begin er in elk geval serieus mijn dikte van te krijgen.

----------------------------------------------------
(1) http://speelsmaarserieus.blogspot.com/2006/09/ik-pleit-voor-een-cordon-sanitaire.html

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Not always easy to build a "cordon sanitaire" around a party that has , more often than not, an absolute majority in its region.
Not always easy to admit that so many people keep voting for that party.
I now hear that the next Bourgmestre in Charleroi could be the son of Mr Corruption himself, JC Van Cau. Ca me troue le cul, if I can say!

Anoniem zei

Kort en goed, Koen!
Van stijl veranderd?
En nog verdomd ;-) juist ook!