dinsdag 24 oktober 2006

Teller (bis)

Sinds enkele dagen voel ik me niet zo goed: surprise surprise, juist nu baby Sarah buikgriep heeft (lichte vorm), ben ik misselijk, doodmoe en nog wat details die ik ons bespaar. Ik vertoon al een tijdje niet veel meer dan dom surfgedrag, en één van die dingen betekent dat ik elk uur op de teller (1) ga kijken.

Zo onvolkomen als de gratis Statcounter versie is, kan je toch enkele dingen zien. Sinds een week of twee gaan de grafieken een stuk hoger, en als ik elk uur een refresh maak zie ik inderdaad eerder twee, soms meer, bezoekers per uur, tegen één tot twee in augustus en september.

Interessant is dat ik een indruk bevestigd zie die ik al eerder had. Enkele artikelen worden vrij vaak opgevraagd; "De Rijkste Man ter Wereld" en "Popper, Tolerantie en Andere Paradoxen". Dat zijn niet de artikelen die ik zelf de beste vind, maar gelukkig zitten ze tenminste in de groep waar ik nog tevreden over ben. De reden waarom het ergens interessant is, is dat de helft van de bezoekers via opzoeken op Google hier terechtkomt, en kennelijk zijn trefwoorden als "rijkste man" en "Popper" aantrekkelijke trefwoorden. Wie weet vallen er nog enkele conclusies uit te trekken.

Momenteel vallen hier niet veel nieuwe inzichten te rapen. Ik heb nog plannen voor verschillende afleveringen in de sage van de Grieken en de Perzen, en ik hoop ook nog wat te schrijven voor de reeks "Rechts, maar toch goed". Alleen, de ideeën voor je zien, en ze beginnen schrijven, dat zijn toch twee heel verschillende dingen. Inspiratie vind je vanzelfsprekend als het er is, en je kan je niet voorstellen dat je het ooit gehad hebt als het er niet is. De Grieken noemden het dan ook een muze, een wispelturig halfgoddelijk wezen met nukken. En inderdaad...

Maar het doet plezier te zien dat het blog tekenen van leven vertoont. Zolang het aangenaam is om te doen, doe ik voort.

:-)

Koen


-------------------------------------------
(1) http://speelsmaarserieus.blogspot.com/2006/10/huishoudelijk-teller.html
(2) http://speelsmaarserieus.blogspot.com/2006/05/de-rijkste-man-ter-wereld.html
(3) http://speelsmaarserieus.blogspot.com/2006/07/popper-tolerantie-en-andere-paradoxen.html

Geen opmerkingen: